«Οι πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες στον Θεσσαλικό Κάμπο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να αφυπνίσουν τις τοπικές εξουσίες όλης της ελληνικής περιφέρειας, για αλλαγές των προτεραιοτήτων τους, με κυρίαρχη κατεύθυνση και στρατηγική, τη θωράκιση των περιοχών τους, έναντι τέτοιων ακραίων φαινομένων.

Που σημαίνει για εμάς τους αρτινούς, η οριοθέτηση του Αράχθου και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων πρέπει να είναι οι πρώτοι και βασικοί μας στόχοι και μετά όλα τα άλλα».

Αυτά τόνισε με έμφαση στον «Π» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό «ΑΡΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ» και με υποψήφιο δήμαρχο Αρταίων τον Χριστόφορο Σιαφάκα, ΝΙΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ.

Κι ακόμα:

- ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν για τουριστική ανάπτυξη, με όχημα μια ολοκληρωμένη τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ και του Κάστρου, που αποτελούν… «ακατέργαστα διαμάντια» για τουριστική εκμετάλλευση.
- ΜΙΛΗΣΕ για αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης περιουσίας του Δήμου, υπέρ των ευάλωτων κατοίκων και δημοτών και κυρίως υπέρ των νέων ζευγαριών, των παλιννοστούντων αρτινών και των ανέργων.
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ σοβαρότατο πρόβλημα τη μείωση του πληθυσμού της περιοχής μας, που χρήζει και της άμεσης αντιμετώπισης και
- ΘΕΩΡΕΙ ότι όλοι οι σχεδιασμοί της επόμενης δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων, θα πρέπει να στοχεύουν στην ταχεία οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, απαραίτητη προϋπόθεση για προγραμματισμό άλλων δράσεων, πέραν βέβαια των αυτονόητων και εκείνων που αφορούν την καθημερινότητά μας.

Ειδικότερα για τον τουρισμό μας είπε: «Είναι αδιανόητο το κτίριο του ΞΕΝΙΑ, που ήταν ξενοδοχείο, να γίνει χώρος για άλλες χρήσεις. Το τουριστικό αυτό φιλέτο του Κάστρου, είναι από τα πιο εντυπωσιακά όλης της χώρας και ο προορισμός του δεν μπορεί να είναι άλλος, πέραν της τουριστικής αξιοποίησής του. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες  τουριστικής αξιοποίησης. Όπως ο θρησκευτικός, ο φυσιολατρικός και ο αθλητικός τουρισμός, η σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη τουριστική αξιοποίηση των περιοχών του Δήμου μας που βρέχονται από τον Αμβρακικό και κυρίως το γραφικό ψαροχώρι της Κορωνησίας και άλλες. Για ευρεία τουριστική ανάπτυξη προσφέρεται και η ενότητα Λίμνης Πουρναρίου, Αράχθου και Αμβρακικού.
Βέβαια όλα αυτά χρίζουν σχετικής μελέτης.
Βασική όμως προϋπόθεση για να προκύψει τουριστική ανάπτυξη, είναι η λειτουργία οργανωμένου Δημοτικού Γραφείου Τουρισμού, το οποίο θα αναζητήσει και άλλες δράσεις τουριστικής εκμετάλλευσης».

Για το δημογραφικό πρόβλημα, μας είπε: Ο Νομός μας στην τελευταία απογραφή παρουσίασε σημαντική μείωση πληθυσμού με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά μια έδρα η εκπροσώπησή μας στη Βουλή, να μειωθεί και ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων των τεσσάρων Δήμων του νομού μας, αλλά και να περιορίζονται και χρηματοδοτήσεις και έργα στην περιοχή μας. Έχουμε μετανάστευση νέων της Άρτας προς άλλες περιοχές, αλλά και υπογεννητικότητα. Οι αιτίες είναι γνωστές. Ανεργία, μείωση παραγωγικών δραστηριοτήτων, ανύπαρκτες σοβαρές επενδύσεις, εγκατάλειψη των μονοκαλλιεργειών της ελιάς και των εσπεριδοειδών, γιατί πλέον δεν αποδίδουν και οι κλήροι είναι μικροί. Για όλα αυτά χρειάζονται μέτρα και κίνητρα, ώστε οι νέοι να ανοίξουν τα φτερά τους και να πάρουν πάνω τους την επίλυση αυτού του προβλήματος, εννοείται με την απόλυτη στήριξη των τοπικών εξουσιών».

Τέλος ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ μίλησε και για τα δικά του σχέδια, τους δικούς του στόχους, λέγοντας: «Το μικρόβιο της ενασχόλησής μου με τα κοινά, το κληρονόμησα από τους γονείς μου. Ο πατέρας μου Ευάγγελος Βαγγέλης, για πολλά χρόνια ήταν Πρόεδρος της κοινότητας Παχυκαλάμου, αλλά και Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας - Φιλιππιάδας. Η μητέρα μου Βασιλική Βαγγέλη, εκλέγονταν συνεχώς νομαρχιακή σύμβουλος και με ρεκόρ ψήφων, υπηρέτησε ως αντινομάρχης στην Νομαρχία Άρτας, είχε και πολλές άλλες δραστηριότητες κοινωνικού αντικειμένου. Προσωπικά δραστηριοποιούμε στον τουρισμό, σε νησί του Αιγαίου, αλλά και με ενδιαφέρουσες καλλιέργειες στον κάμπο της Άρτας. Έχω βάλει σε σειρά όλες τις δουλειές μου, έχω περισσευούμενη ενέργεια και για άλλες δράσεις, η δουλειά με ξεκουράζει κι αν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, κυρίως για τη υλοποίηση των στόχων που προανέφερα».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top