Όσο περνούν οι μέρες, τόσο περισσότερο θα εντείνονται οι προσπάθειες των υποψηφίων συμβούλων για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων. Πιο δύσκολες βέβαια είναι οι περιπτώσεις για τους νέους, που παίρνουν το «βάπτισμα του πυρός» και διεκδικούν ρόλο στα δημοτικά πράγματα της περιοχής μας, με… «όχημα» τις γνώσεις τους, αλλά και την τόλμη τους, να δοκιμάσουν σε ένα… ξεχωριστό πεδίο, για πρώτη φορά, όπως είναι σήμερα η πολιτική κατάσταση και όπως αυτή διαμορφώθηκε από την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αρταίων, στο ψηφοδέλτιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, επιβεβαιώνει το… ρίσκο των νέων που θέλουν να προσφέρουν στα κοινά και που είναι έτοιμοι, προς κάθε κατεύθυνση, να προσδώσουν κάτι το διαφορετικό, στην πολιτική αναμέτρηση.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω λόγια του, σε συνέντευξή του στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»:
«Έχω γεννηθεί την Άρτα το Νοέμβριο του 1975 με γονείς τον ιατρό – πρώην διευθυντή του Νοσοκομείου Άρτας – Λεωνίδα Χαρακλιά και την οδοντίατρο Θεοδώρα Χαρακλιά.

Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα μεγαλώνοντας στην οδό Μακρυγιάννη, στο κέντρο της Άρτας. Εκείνη την εποχή έβλεπα την πόλη να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, έχοντας πιστεύω ένα θετικό αντίκτυπο στη σύγχρονη πλέον ζωή των Αρτινών. Μεγάλα έργα έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν, έργα που έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας. Άρα η Άρτα είναι ένα αστικό κέντρο να ζεις.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πήρα, κατόπιν μεγάλης και σοβαρής σκέψης, την απόφαση να ασχοληθώ κι εγώ πιο ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχοντας γνώση της σοβαρότητας αυτής της απόφασης, και με την εμπειρία μου ως μηχανικός από το 1998, θα ήθελα να σας δηλώσω πως η πόλη μας διαθέτει εκείνα τα δυναμικά χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά τα οποία με την ορθή κρίση και μελέτη μπορεί να αναδειχτούν ακόμη περισσότερο, κατατάσσοντας την Άρτα ως μια πόλη σύγχρονη και βιώσιμη».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Χαρακλιάς:
1.    ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τις κομματικές ταμπέλες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2.    ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι ο συνδυασμός του Χρήστου Τσιρογιάννη προσφέρει προοπτικές και δυνατότητες που θα οδηγήσουν σε κάτι το πολύ καλό για την περιοχή μας, και
3.    ΤΟΝΙΣΕ ότι η πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα χρειάζονται μια αλλαγή και αυτή την αλλαγή μπορούν να την φέρουν νέοι άνθρωποι, με φρέσκες ιδέες και με όρεξη για δουλειά.

Αν λοιπόν η ανανέωση είναι το ζητούμενο σήμερα, τότε σε συνδυασμό με την σεμνότητα και τους ήπιους τόνους, είναι στοιχεία που αξίζει να συνεκτιμηθούν, ώστε ο πολίτης να δοκιμάσει… άλλες πολιτικές σκέψεις, σε σχέση με αυτές που βλέπει σε καθημερινή βάση και τον οδηγούν στην… απαξίωση της ίδιας της πολιτικής!

Οι νέοι λοιπόν ζητούν εμπιστοσύνη και η… επένδυση σε ανθρώπους σαν τον Κώστα Χαρακλιά, που έχει τα παραπάνω στοιχεία που περιγράψαμε, είναι σίγουρο πως θα εφαρμόσουν «πολιτική» προς όφελος των πολιτών και εκεί που χρειάζεται…

Διεκδικεί δε ρόλο, μέσα από την εμπιστοσύνη των πολιτών, σε νέους και άφθαρτους, που τολμούν να δοκιμαστούν και δεν παραμένουν… «μοιραίοι και… άβουλοι»!!!

«Π»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top