Η εξασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος, είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού της κάθε κοινωνίας και η ανακύκλωση, είναι βασική δράση για την προστασία αυτού του περιβάλλοντος.Ο σημερινός και σύγχρονος  πολίτης, αξιώνει από τη δημοτική του Αρχή, ποιότητα στη ζωή του. Χωρίς υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, χωρίς ποιότητα ζωής, δεν υπάρχει πολιτισμός, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Αρταίων όλα τα προαναφερόμενα, τα είχε στις πρώτες προτεραιότητες. Η πόλη της Άρτας και τα Δημοτικά και Κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας, τα τελευταία χρόνια και χωρίς καμιά υπερβολή, ΕΛΑΜΠΑΝ από καθαριότητα. Κι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο, στον αρμόδιο και ακούραστο αντιδήμαρχο και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στο ψηφοδέλτιο του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΛΑΡΑ, ο οποίος, πρώτος «χτυπάει» κάρτα στο Δημαρχείο, τελευταίος φεύγει και 24ώρες το εικοσιτετράωρο, βρίσκεται σε επιφυλακή, για οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν προκύψει.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά μας είπε: «Η προσπάθεια για καθαρό και φιλικό Δήμο, ποτέ δεν σταματάει…»!

Έργα – Παρεμβάσεις:

Καθαριότητα

•    Συγχώνευση των υπηρεσιών καθαριότητας των πρώην Δήμων σε μια ενιαία υπηρεσία.

•    Οργάνωση και λειτουργία γραφείου κίνησης οχημάτων με τοποθέτηση συστήματος GPS σε όλα τα οχήματα του Δήμου.

•    Ενίσχυση του στόλου καθαριότητας με νέα οχήματα.

•    Προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Τοποθέτηση νέων ημιβυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων.

•    Οργάνωση και επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης στα Δημοτικά διαμερίσματα.

•    Πρόγραμμα αποκομιδής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

•    Πρόγραμμα καθαρισμού και πλυσίματος πλατειών και κοινοχρήστων χώρων, οργάνωση οδοσάρωσης και πρόγραμμα πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων.

•    Συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και συμμετοχή του Δήμου σε εκστρατείες καθαρισμού.


Πράσινο

•    Απογραφή και εμβαδομέτρηση των χώρων πρασίνου του Δήμου Αρταίων

•    Εργασίες εξωραϊσμού και αναβάθμιση του κάτω μέρους της πλατείας Σκουφά με παράλληλη φωταγώγηση της.

•    Εγκατάσταση νέων υπόγειων αρδευτικών συστημάτων στο παραποτάμιο πάρκο, στις πλατείες και τα ευρυχώρια του Δήμου.

•    Συντήρηση και αντικατάσταση του φυτικού κεφαλαίου με νέες δεντροφυτεύσεις.

•    Κοπή καλαμιών και χόρτων στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Κοπή και ρίψη υψηλών δέντρων


Δ.Ε. Ξηροβουνίου

Έργα-Παρεμβάσεις

•    Ανάπλαση της κύριας εισόδου της Ροδαυγής και πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου του οικισμού

•    Πεζοδρομήσεις στον οικισμό Αμπελίων Αμμοτόπου

•    Αναδάσωση καμένης έκτασης στη θέση Αγία Παρασκευή Αμμοτόπου

•    Εργασίες βελτίωσης του θεάτρου «Πανοράματος» στον Αμμότοπο

•    Ανάδειξη παραποτάμιου μονοπατιού της Βίδρας (Σκουπιώτικο)

Έτοιμες μελέτες

•    Μελέτη για την κατασκευή δύο ομβροδεξαμενών στην τ.κ. Αμμοτόπου, προϋπολογισμού 280.000,00 ευρώ, που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης
•    Μελέτη σε πλήρη ωρίμανση του έργου «Αξιοποίηση της αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Μπούφος»» στην τοπική κοινότητα Αμμοτόπου, προϋπολογισμού 1.137.625,00 ευρώ.
•    Διευθέτηση του ρεύματος Γκαρτζώνη στην τ.κ. Αμμοτόπου, προϋπολογισμού 430.000,00 ευρώ
•    Μελέτη εσωτερικής οδοποιίας του συνοικισμού Αμπελίων Αμμοτόπου
•    Οριστική μελέτη αποκατάστασης και αναβάθμισης παλαιών βρυσών της Δ.Ε. Ξηροβουνίου, προϋπολογισμού 615.000,00 ευρώ
•    Μελέτη αγροτικής οδοποιίας τ.κ. Αμμοτόπου  Αγίων Αναργύρων – Κιάφα –Τζούκα (Κρανούλες και συνοικισμού Αμπέλια Παλιούρια), προϋπολογισμού 615.000,00 ευρώ. 

Η εμπειρία μου από την θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας

Ένας Δήμος για να είναι καθαρός χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση του τομέα καθαριότητας με σύγχρονες μεθόδους αλλά και να διαθέτει μηχανολογικό εξοπλισμό που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Όλα τα παραπάνω όμως για να αποδώσουν, θα πρέπει να τα διαχειρίζεται ένα επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό. Τέλος, το σημαντικότερο όλων είναι, η συνεργασία και η  ενημέρωση των Δημοτών για τις εναλλακτικές μορφές διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους.

Έχοντας ως γνώμονα όλα αυτά, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα αντιδήμαρχος, έχοντας την ευθύνη της καθαριότητας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου, καταφέραμε να  συστήσουμε, οργανώσουμε και λειτουργήσουμε Γραφείο κίνησης οχημάτων ενώ εφαρμόστηκαν και νέες τεχνολογίες με την εγκατάσταση συστήματος GPS στα οχήματα του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε καλύτερη οργάνωση, σωστός σχεδιασμός των δρομολογίων, έλεγχος της κατανάλωσης των καυσίμων και  μείωση του λειτουργικού κόστους προς όφελος της Υπηρεσίας και των δημοτών, καθώς και προστασία των οχημάτων από φθορές και κλοπές. Ο μηχανοκίνητος στόλος της υπηρεσίας εκσυγχρονίστηκε σε μεγάλο βαθμό με νέα οχήματα και με την μετασκευή παλαιότερων, ενώ αγοράστηκε και μεγάλος αριθμός κάδων, οι οποίοι  αντικατέστησαν παλαιότερους που είχαν φθαρεί, αλλά και επισκευάστηκαν και επανατοποθετήθηκαν πολλοί μεταλλικοί κάδοι στους οποίους είχαν προκληθεί ζημιές.

Στο θέμα του προσωπικού, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αρταίων, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και θα ήθελαν να τους ευχαριστήσω, για μια ακόμη φορά. Τα όποια κενά δε, τα καλύψαμε εν μέρει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Τέλος, δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι της ανακύκλωσης και ιδιαίτερα της ενημέρωσης των πολιτών, για την μετατροπή των σκουπιδιών σε πηγές ενέργειας ή πρώτες ύλες με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων. Οργανώσαμε το σύστημα της ανακύκλωσης και το επεκτείναμε στα Δημοτικά Διαμερίσματα, με την τοποθέτηση κάδων για τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Βιογραφικό:
Γεννήθηκε το 1958 στον Αμμότοπο. Τελείωσε την τεχνική σχολή μηχανολόγων «Αϊνστάιν». Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Αρταίων.

Αρμοδιότητες:
Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου, Υπεύθυνος Δ.Ε. Ξηροβουνίου.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top