«Οι καιροί απαιτούν ενότητα, συμμετοχή στα κοινά και συντονισμένες δράσεις, για ανάπτυξη της περιοχή μας και πρόοδο όλων μας και του καθένα μας χωριστά…»! Αυτά τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΑΝΙΤΗΣ, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ. Ακόμη μίλησε για τις πρώτες προτεραιότητες του συνδυασμού που συμμετέχει, θεωρεί δεδομένη τη νίκη τους, πιστεύει στις καινοτόμες ιδέες, χαρακτήρισε αναγκαία τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου και αισιοδοξεί ότι η περιοχή μας θα ξαναβρεί τον αναπτυξιακό βηματισμό της.
Το κείμενο της συνέντευξής του, έχει ως ακολούθως:

Κύριε Πετανίτη, είστε ένα πετυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο της Πτηνοτροφίας, είστε αντιπρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, έχετε δραστηριότητες και σε άλλους κοινωνικούς τομείς, που σημαίνει ότι ο χρόνος σας πρέπει να είναι καλυμμένος. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να ασχοληθείτε και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Οι παροτρύνσεις φίλων και γνωστών, ο προγραμματικός αυτοδιοικητικός λόγος του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις των καιρών, που προσελκύουν και επιβάλλουν στον καθένα μας, συμμετοχή και δράση στα κοινά. Περισσότερο δε σήμερα που οι δήμοι έχουν γίνει μοχλός ανάπτυξης της κάθε περιοχής.

Η προσωπική σας συμβολή στη δημοτική παράταξη του κ. Τσιρογιάννη, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, σε ποιους τομείς θα είναι χρήσιμη;

Πιστεύω ότι η νίκη του συνδυασμού μας, στις εκλογές της 18ης Μαΐου, είναι δεδομένη, αλά και αναγκαία, για να ξαναβρεί ο Δήμος μας τον αναπτυξιακό βηματισμό του. Όσον αφορά τώρα για τη δική μου συμβολή, στην κοινή προσπάθεια, είναι κάτι που δεν μπορούμε, εκ των προτέρων, να την προσδιορίσουμε. Θα ανταποκριθώ σε ότι μου ζητηθεί και όπου χρειασθεί.

Ποιες είναι οι δικές σας ιδέες και προτάσεις για τι Δήμο Αρταίων;

Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Επίσης πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι και η κοινωνική πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες, τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας και θύματα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Ακόμη η ποιότητα της ζωής των κατοίκων, η προστασία του περιβάλλοντος και ο πολιτισμός, είναι εξίσου πρώτης προτεραιότητας του συνδυασμού μας και για όλα αυτά θα καταθέσω τις προσωπικές μου ιδέες και προτάσεις, όταν οι συνδημότες μας, μας εμπιστευθούν τις τύχες τους, στις εκλογές του Μαΐου.

Άλλοι στόχοι;

Πρώτος στόχος μας θα είναι η άμεση αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, αφού πρώτα αναζητηθούν τρόποι και δυνατότητες, που προσφέρονται για εκμετάλλευσή της. Παράλληλα θα ρίξουμε όλο το βάρος μας, στην οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής μας, ώστε να περιοριστεί η ανεργία και να παραχθεί πλούτος από τις δικές μας δυνάμεις. Θα αναζητήσουμε καινοτόμες ιδέες και θα της στηρίξουμε στην υλοποίησή τους, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις;

Και βέβαια υπάρχουν, αρκεί να… «ξεκολλήσουμε» από τις παραδοσιακές ενασχολήσεις μας, που έχουν ξεπεραστεί και να αναζητήσουμε εκείνες που μπορούν να σταθούν στις ανάγκες της χώρας μας και της Ευρώπης κι όχι μόνον. Η κρίση είναι τροχοπέδη, αλλά όχι και δικαιολογία για αδράνειες, αδιαφορίες και ωχαδελφισμούς.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στην περιοχή μας. Το θεωρείται αναγκαίο;

Είναι αναγκαίο και όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο το καλύτερο για την Άρτα. Όμως μη θεωρείτε εύκολη αυτή την υπόθεση. Ο Δήμος Αρταίων πρέπει να αναλάβει κι αυτός τις σχετικές πρωτοβουλίες, γιατί έχει και δυνατότητες αποτελεσματικής διεκπεραίωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον πρώτο λόγο δεν πρέπει να τον έχει η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και το τοπικό Βιομηχανικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Ποιο είναι το προσωπικό σας μήνυμα προς τους δημότες;

Όλοι στις κάλπες, και μετά τις εκλογές συμμετοχή όλων σε κοινές δράσεις, αν θέλουμε να προκόψει ο τόπο μας και να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί η ζωή μας. Χωρίς ενότητα και συντονισμένες δράσεις, δεν έρχεται ανάπτυξη και πρόοδος, για όλους μας και για τον καθένα μας χωριστά! Αυτά απαιτούν οι σημερινοί καιροί!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top