Ενώ πολλές δεκάδες δήμοι της χώρας βρίσκονται υπό ασφυκτική οικονομική πίεση και αρκετοί από αυτούς απειλούνται ακόμη και με πτώχευση, εξαιτίας της περιορισμένης κρατικής χρηματοδότησης και των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, ο Δήμος Αρταίων είναι ένας από τους πιο υγιείς οικονομικά, δήμους της χώρας, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που είδαν και το φως της δημοσιότητας (21-7-2013). Που σημαίνει ότι έχουμε έναν νοικοκυρεμένο δήμο, ο οποίος, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και δεν υποχρεώνεται να πάρει μέτρα για αυτές, σε βάρος των δημοτών.

Ακόμη δεν ταλαιπωρεί τους συναλλασσόμενους με αυτόν, με πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, οι οποίες, τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιούνται σε χρόνους ρεκόρ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, είναι εκείνος που αθόρυβα, με επιμονή και υπομονή, «συμμόρφωσε» τα οικονομικά του δήμου μας, με διαφάνεια, σωστό προγραμματισμό και ταχύτατη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών.
Είναι ο «νοικοκύρης» των οικονομικών του δήμου μας!

Έργα – Παρεμβάσεις:

Οικονομικό - Διοικητικό
•    Διοικητική, οργανωτική και οικονομική ενοποίηση των πρώην Καποδιστριακών Δήμων σε έναν ενιαίο Δήμο.

•    Προστασία και αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας με καταγραφή και αεροφωτογράφηση.

•    Περιστολή των δαπανών με την μεταφορά υπηρεσιών από μισθωμένα κτήρια σε Δημοτικούς χώρους και αύξηση των εσόδων του Δήμου σε σημείο που να υπερκαλύψουν την μείωση των τακτικών επιχορηγήσεων.

•    Ο Δήμος Αρταίων είναι οικονομικά από τους πιο υγιείς Δήμους της χώρας με οικονομικό απόθεμα 6.000.000 ευρώ στο τέλος του 2013.

Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας
•    Ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων σε μια ενιαία βάση.
•    Αναβάθμιση και Αντικατάσταση όπου χρειαζόταν, του παλαιού μηχανογραφικού εξοπλισμού στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου
•    Ενοποίηση των διαφορετικών λογιστικών συστημάτων των πρώην Δήμων και δημιουργία ενιαίας οικονομικής υπηρεσίας.
•    Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη μέσα από μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή εφαρμογή.
•    Επέκταση του ασύρματου δικτύου παροχής δωρεάν internet και κάλυψη περιοχών με αδύνατη την ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
•    Εγκατάσταση εξοπλισμού για την δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα αγροτικά ιατρεία

Σχολική Επιτροπή
•    Συγχώνευση όλων των σχολικών επιτροπών σε δύο, μια για την Α’θμια και μια για την Β’θμια εκπαίδευση
•    Αναπαραγωγή σχολικών βιβλίων για όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας
•    Λύση στο θέμα των καθαριστριών των σχολικών κτιρίων με υπογραφή των ανάλογων συμβάσεων από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας
•    Λύση στο θέμα της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου με την διενέργεια διαγωνισμού και έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων
•    Εργασίες συντήρησης, ελαιοχρωματισμοί, αντικαταστάσεις , ανακατασκευές στο σύνολο των σχολικών κτιρίων του Δήμου Αρταίων.
•    Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων & τμημάτων ένταξης Δήμου Αρταίων»

Δ.Ε. Φιλοθέης
•    Κατασκευή νέου παιδικού Σταθμού στις Χαλκιάδες
•    Ανακατασκευή και ανακαίνιση του Νηπιαγωγείου Καλοβάτου έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά.
•    Κατασκευή νέου υδατόπυργου στην Καλαμιά.

Η εμπειρία μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών
Το μεγάλο στοίχημα τα τρία αυτά χρόνια, τόσο του Δημάρχου, όσο και του συναδέλφου μου Φίλιππα Παππά, που προϋπήρξε σε αυτή τη θέση, αλλά και εμού,  ήταν να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει και να παράξει έργο παρά τις ραγδαίες και ριζικές αλλαγές που επέφερε ο Καλλικράτης αλλά  και η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές, όμως τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Η χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση μειώθηκαν κατά 50%, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι αρμοδιότητες του δήμου.

Η μείωση των επιχορηγήσεων που αφορά τις λειτουργικές δαπάνες, τα έργα και τις επενδύσεις, ήταν δραματική. Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν κλίθηκε να λειτουργήσει μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Έπρεπε λοιπόν να δώσουμε όλη μας την προσοχή στην σωστή διαχείριση των οικονομικών. Πρώτα μειώσαμε τις λειτουργικές δαπάνες χωρίς βέβαια να κάνουμε εκπτώσεις στην παροχή των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σε δεύτερο στάδιο, αντιλαμβανόμενοι, ότι ο μόνος τρόπος να επιβιώσει ο Δήμος, είναι τα ιδία έσοδα, κινηθήκαμε σε μια κατεύθυνση να αυξήσουμε τα έσοδα χωρίς όμως τα αυξήσουμε τα τέλη. Το αντίθετο μάλιστα, κάναμε μείωση των τελών 20%, δίνοντας και εμείς από την μεριά μας μια μικρή ανακούφιση προς τους δημότες.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινηθήκαμε και με την αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας, η οποία πλέον εξοφλεί τους προμηθευτές μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε, ωφελεί την αγορά της Άρτας, καθώς τροφοδοτείται από ρευστό χρήμα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση που βιώνουν οι επαγγελματίες.  Όλες αυτές οι ενέργειες, είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμος κάθε χρόνο να  εμφανίζει οικονομικό απόθεμα, και ενδεικτικά αναφέρω ότι το οικονομικό απόθεμα του Δήμου για το 2013 είναι περίπου 6.000.000,00 ευρώ και αποτελεί την οικονομική θωράκιση του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.

Βιογραφικό:
Διετέλεσε Σύμβουλος της Κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα (1995-1998) - Δημοτικός Σύμβουλος Φιλοθέης (2003-2010)- Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης (2007-2008) - Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προγραμματισμού, Πληροφορικής (2011-2013). Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών (2013-2014).

Αρμοδιότητες:
Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αρταίων και Υπεύθυνος Δ.Ε. Φιλοθέης.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top