Μια ανακοίνωση, επιεικώς καταγέλαστη και άκρως προκλητική, περί δήθεν «αξιοποίησης» του ΞΕΝΙΑ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και από την ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων, με στόχο να υποβαθμίσει σχετική πρόταση του Βουλευτή Άρτας και Υπουργού Ανάπτυξης ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ, και με επιχειρήματα που δεν αντέχουν καμιάς ουσιαστικής κριτικής και πολιτικής και ανθρώπινης λογικής.

Αντίθετα οι εμπνευστές της προκαλούν και προσβάλουν την τοπική κοινωνία, σε μάλιστα εξοργιστικό βαθμό, σε βαθμό που περίτρανα αποδεικνύει ότι ο Δήμαρχος Αρταίων «δημαρχεύει» δέσμιος ακάλυπτων υποχρεώσεών του απέναντι στην Όλγα Γεροβασίλη και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μια ανακοίνωση που προσβάλει και τη Δημοτική μας Αρχή, την οποία (με αυτή την ανακοίνωση), ΤΑΥΤΙΖΕΙ απροκάλυπτα με τη δημοτική του παράταξη «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».
Με ποιο δικαίωμα;
Η Δημοτική Αρχή δεν είναι μόνο του Δημάρχου και των Υπηρεσιών, είναι και του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ του Δήμου μας.
Και η κάθε Δημοτική Αρχή δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις θελήσεις της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ του Δημάρχου, δεν είναι όργανο του Δημάρχου.
Αυτό λέγεται αυθαιρεσία, καπηλεία, αδίστακτη πολιτική εκμετάλλευση.
Πάμε τώρα και επί της ουσίας (που δεν υπάρχει) αυτής της ανακοίνωσης, που βαπτίσθηκε «ΘΕΣΗ» της Δημοτικής Αρχής.
Χαρακτήρισε ανερυθρίαστα «ΟΨΙΜΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ» του κ. Στύλιου για το ΞΕΝΙΑ.
Καλά δεν ντρέπεστε κ. Δήμαρχε να λέτε τέτοιες ανοησίες;
Εσείς ο ίδιος δεν ζητήσατε από τον κ. Στύλιο να βρει λύση για την τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, αρκεί να μην χαθούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί για αυτό το έργο;
Εσείς δεν ζητήσατε από τον κ. Στύλιο να βρει λύση που να παρακάμπτει τις προηγούμενες αποφάσεις του ΚΑΣ (περί βιβλιοθήκης κ.λ.π.), ώστε να στηρίξετε αυτόν τον στόχο;
Αυτά που ζητήσατε, αυτά ακριβώς έκανε και με το παραπάνω ο κ. Στύλιος.
Σας έδωσε κ. Δήμαρχε «λύση έτοιμη και στο πιάτο» και σεις την κλωτσάτε εν ψυχρώ!
Ο κ. Στύλιος, αν δεν γνωρίζετε κ. Δήμαρχε, τάχθηκε υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, πολύ πιο πριν εσείς βρεθείτε στο δημαρχιακό αξίωμα!
Και έρχεστε τώρα και μας λέτε ότι η πρόταση του κ. Στύλιου και το Τεχνικό Δελτίο που την συνοδεύει είναι τεχνικά και ουσιαστικά… «ΛΕΙΨΟ»!!!
Δηλαδή ένα Τεχνικό Δελτίο (νομίζουμε) αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, είναι «λειψό», σύμφωνα με τις απόψεις της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων, που κατά βάση ασχολείται με οδοποιίες και πεζοδρομήσεις;
Και που προφανώς δεν γνωρίζει ότι τροποποιήσεις μελετών εντός αρχαιολογικού χώρου δεν απαιτούν πλέον έγκριση του ΚΑΣ, όπως γινότανε επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν προχωρούσαν τα έργα του Ελληνικού και όχι μόνο;
Αλλά εκείνο που μας κάνει να αγανακτούμε με την όλη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, στο θέμα του ΞΕΝΙΑ, δεν είναι μόνο ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ του έναντι του κ. Στύλιου, έναντι του γράφοντος (και ας μας διαψεύσει) και έναντι του 80% της τοπικής κοινωνίας. Είναι και η διγλωσσία του και η χονδροκομμένη μεθόδευσή του, για  να πετύχει το στόχο του, που δεν είναι πλέον άλλος, από την τοποθέτηση της «ταφόπλακας» στο ΞΕΝΙΑ της Άρτας, του μοναδικού εν Ελλάδι, που θα έχει αυτή την κατάληξη.
Αντί για Δήμαρχος, έγινε… «νεκροθάφτης»!
Και για λόγους που δεν τον τιμούν, για λόγους πολιτικά ανέντιμους έναντι της Ν.Δ. και του Γ. Στύλιου, που τον ανέδειξαν και… δήμαρχο Αρταίων.
Κρίμα!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Υ.Γ.: Αλήθεια δήμαρχε, βρίσκεσαι σε τόσο δύσκολη θέση, για να αιτιολογήσεις τα λάθη και τις αστοχίες σου και δεν γνωρίζουμε και τι άλλο ακόμα, πάνω στο θέμα του ΞΕΝΙΑ, ώστε να μην κρατήσεις ούτε τα προσχήματα; Χρειάστηκε να επιστρατεύσεις και τη σύζυγό σου, υποτίθεται ως διευθύντρια προγραμματισμού του Δήμου μας, για να μας πείσεις για την ορθότητα των επιλογών σου; Ζήτησες υποτίθεται, την «γνωμοδότηση» και της συζύγου σου και νομίζεις ότι τώρα έχεις ελαφρύνει τη θέση σου; Τόσο λοιπόν είναι το ζόρι που τραβάς;
 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top