Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη το οξυγόνο των νέων ανθρώπων, χρειάζεται νεανική ορμή και τόλμη, χρειάζεται αντοχές για να πάμε μπροστά και γρήγορα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το ιδανικότερο πεδίο για να απελευθερώσει η νεολαία μας τις δεξιότητές της.
Και τους νέους τους έχουμε ανάγκη, γιατί μόνο με αυτούς μπορούμε να χτίσουμε την Άρτα μας βιώσιμη και αυθεντική.
Τα παραπάνω σαν εισαγωγή, σε αυτά που ακολουθούν.
Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, όλοι οι συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων Αρταίων, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλύπτονταν από νέες και νέους της περιοχής μας.
Και τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα θετικά για αυτούς.
Μάλιστα κάποιοι συγκέντρωσαν εντυπωσιακό αριθμό «σταυρών» προτίμησης, κάποιοι εκλέχτηκαν, κάποιοι όχι, κάποιοι συγκέντρωσαν νούμερα, που αποτελούν σοβαρή εκλογική βάση για το μέλλον τους.
Προέκυψαν όμως και κάποιες υποψηφιότητες νέων που εκλέχτηκαν στις πρώτες δύο - τρείς θέσεις των συνδυασμών τους.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της ΜΑΙΡΗΣ ΛΥΓΟΥΡΑ, που εκλέχτηκε 3η στο ψηφοδέλτιο του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ.
Μια ευρεία κατάκτηση της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας, στην 1η μάλιστα εκλογική της δοκιμασία, που σημαίνει, σε πρώτη φάση, αναγνώριση και καταξίωση της επαγγελματικής και κοινωνικής της δραστηριότητας και όχι μόνον.
Απομένει τώρα και η καταξίωσή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κι επειδή ο εντυπωσιακός αριθμός των ψήφων που συγκέντρωσε, αποτελεί και προνομιακό διαβατήριο, για ρόλους πρώτης και αυξημένης ευθύνης, εμείς θα πούμε, ότι αυτή η διαδρομή της, δεν θα είναι… εκδρομή!
Θα είναι δύσκολη, με πολλά εμπόδια, με πολλά… «φρεναρίσματα».
Ο ρόλος της, ο οποιοσδήποτε της ανατεθεί, δεν πρέπει να είναι μόνο… ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ!
Θα πρέπει να είναι και πρωτοποριακός!
Ανανεωμένες ιδέες, καινοτόμες ιδέες, δημιουργικά οράματα.
Υπέρβαση σε αποφάσεις, αποφασιστικότητα στις ενέργειες, αποτελεσματικότητα στη στόχευση.
Ο Δήμος Αρταίων πρέπει να γυρίσει σελίδα κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με νέους ανθρώπους.
Η Μαίρη Λυγούρα οφείλει να αποδείξει πλέον στην πράξη ότι οι σημερινοί νέοι της Άρτας δεν είναι απολιτίκ, δεν έχουν γυρίσει την πλάτη στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι.
Οφείλει να αποδείξει στους μεγαλύτερους ότι το μέλλον του τόπους μας και η ίδια η ζωή μας, είναι υπόθεση της νέας γενιάς.
Εμείς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» απλόχερα θα αναδεικνύουμε τη δουλειά της και το έργο της και εξίσου απλόχερα θα το κριτικάρουμε κι αν χρειαστεί θα το κατακρίνουμε.
Διότι ως αρτινοί δεν έχουμε την πολυτέλεια να συμβιβαζόμαστε με τα αυτονόητα, που μπορεί να προσφέρει μια Δημοτική Αρχή.
Θέλουμε κάτι το παραπάνω, για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.
Απαιτούμε η πόλη μας και ο δήμος μας, να βρουν επιτέλους τον βηματισμό τους, που οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όλων μας.
Απαιτούμε από τη νέα Δημοτική Αρχή και από τους νέους δημοτικούς άρχοντες, να ξεπεράσουν τα όριά τους και να μας προσφέρουν αισιοδοξία και καλύτερες προοπτικές για το μέλλον μας.
Απαιτούμε από τους νέους, σε ηλικία, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, όλων των δημοτικών παρατάξεων «να σπάσουν» τα καθιερωμένα, να αντισταθούν και να συγκρουστούν με οπισθοδρομικές αντιλήψεις.
Αναφερόμαστε μόνο στη ΜΑΙΡΗ ΛΥΓΟΥΡΑ, όχι για τον εντυπωσιακό αριθμό «σταυρών» προτίμησης που συγκέντρωσε (1.042), αλλά και γιατί εμπιστεύτηκε και τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» για την προεκλογική της προβολή, αλλά και για λόγους πολύχρονης φιλίας.
Ήταν η ΜΑΙΡΗ ΛΥΓΟΥΡΑ μία από τις λίγες και πρώτες επιλογές μας στην εν λόγω εκλογική αναμέτρηση, είναι και πάντα θα είναι η ΜΑΙΡΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!
Της ευχόμαστε καλή και δημιουργική πορεία στο Δήμο Αρταίων, της ευχόμαστε να πορευτεί χωρίς «εκπτώσεις» στα όποια πιστεύω της, και χωρίς τους κατά συνθήκην συμβιβασμούς, που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση.


Β.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top