Η αυτοδιοικητική πορεία της ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ μετράει τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, τέσσερις προσωπικές της δοκιμασίες και τα εκλογικά αποτελέσματα που πέτυχε, δεν ήταν απλά εντυπωσιακά, αλλά και ιδιαίτερα διδακτικά.

«Με το σπαθί της» καθιερώθηκε και καταξιώθηκε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί πολιτεύονταν με εντιμότητα, σύνεση και αξιοπρέπεια.

Η σφραγίδα της, ως αντιδήμαρχος Αρταίων, επί δημαρχίας Γιάννη Παπαλέξη, στον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Αλληλεγγύης, παραμένει ανεξίτηλη.

Η πολύχρονη παρουσία της εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν κάτι παραπάνω από υποδειγματική και εποικοδομητική.

Η συμπόρευσή της, με τον Γιάννη Παπαλέξη, σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις διακρίνονταν για τη συνέπειά της.

Όμως οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του τελευταίου, «ξεχείλισαν» την υπομονή της και διαχώρισε τελικά τη θέση της μαζί του, μετά τη διαπροσωπική του γνωστή συμφωνία με την Τζένη Ταπραντζή, η οποία, ως γνωστόν, κράτησε λίγα 24ωρα. Μια συμφωνία που έγινε εν αγνοία της δημοτικής ομάδας του Γιάννη Παπαλέξη. Τότε παραιτήθηκε και από δημοτική σύμβουλος.

Από εκεί και μετά αρχίζει για την κ. Βασιλάκη μια μακρά περίοδος έντονων προβληματισμών, τους οποίους τους μοιράζονταν με τον γράφοντα.

Η συμβουλή μου ήταν σταθερή: «Βίκυ, σε κάθε περίπτωση, θα συμμετάσχεις και στις επόμενες εκλογές, γιατί το δικαιούσαι, γιατί το αξίζεις»!

Στα όσα ακολούθησαν στη συνέχεια στο χώρο της Κεντροαριστεράς και που είναι γνωστά, την έφεραν στο δίλημμα, να αποσυρθεί ή να συμμετάσχει.

Όλοι οι εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι Αρταίων την προσέγγισαν, όλους τους είδε, με όλους μίλησε, αλλά μέχρι εκεί.

Μέχρι την τελευταία στιγμή περίμενε τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτές… «σέρνονταν» και ο χρόνος τελείωνε.

Τρεις υποψηφιότητες αυτού του χώρου (Γιάννη Παπαλέξη, Τζένη Ταπραντζή και Πάνου Καραγιώργου) «κάηκαν» στο ξεκίνημά τους.

Η απόφαση της κ. Βασιλάκη εκείνη ακριβώς την περίοδο, ήταν αρνητική, όσον αφορά τη συμμετοχή της σε άλλο συνδυασμό.

Εμείς της επιμείναμε για το αντίθετο: «Να κατέβει με όποιον συνδυασμό η ίδια πιστεύει, ότι μπορεί να συνεργαστεί»!

Και πήρε την απόφαση να συμπορευτεί με τον Χρήστο Τσιρογιάννη, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και μετά από πολλές δικές μας πιέσεις.

Παρά ταύτα, με 30 μόλις ημέρες προεκλογικού αγώνα σε ένα ξένο για την ίδια πολιτικό χώρο και με τα γνωστά «λούκια» στις «σταυροδοσίες», συγκέντρωσε το εκπληκτικό νούμερο των 720 ψήφων.

Και το χαρακτηρίζουμε εκπληκτικό αυτό το νούμερο, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι προσωπικοί της ψήφοι.

Που σημαίνει ότι η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ήταν και παραμένει σοβαρή αυτοδιοικητική και ανεξάρτητη δύναμη.

Και αυτό χάρη στην προσωπική και πολιτική της εντιμότητα, σύνεση και αξιοπρέπεια!

Γνωρίσματα, που σε ελάχιστους διακρίνεις στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Αυτή τη φορά δεν εκλέχτηκε, γιατί ο συνδυασμός της δεν κέρδισε τις εκλογές, αλλά σε «σταυρούς» βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.

Και είχε και… «πόλεμο» και από γνωστές πλευρές, «συντροφικές» μαχαιριές!

Για εμάς η Βίκυ, είναι και πάλι νικητής!

 

Λ.Σ.

  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top