Το ενδιαφέρον πολλών αρτινών που μονοπωλεί και την επικαιρότητα αυτών των ημερών και μετά βέβαια τον εκλογικό θρίαμβο του συνδυασμού του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ, είναι πλέον το επιτελείο του νέου δημάρχου Αρταίων, που θα χειριστεί τις τύχες μας την επόμενη 5ετία.

Ποιοι θα είναι οι άνθρωποι «εργαλεία» που θα σηκώσουν το βάρος της υλοποίησης του Δημοτικού Προγράμματος του συνδυασμού «ΑΡΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ».
Βέβαια η επιλογή αυτών των προσώπων είναι της αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του νεοεκλεγέντα δημάρχου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ, ο οποίος, μέχρι στιγμής κρατά κλειστά τα χαρτιά του, σε βαθμό που οποιαδήποτε σχετική πρόβλεψη, να είναι παρακινδυνευμένη.
Εμείς θα επιδιώξουμε να σπάσουμε τον κώδικα της σιωπής του, για αυτό το θέμα και αυθαίρετα θα μεταφέρουμε τις δικές μας προβλέψεις για τις πρώτες επιλογές του.
Η δημοτική του παράταξη αριθμεί 17 δημοτικούς συμβούλους.
Από αυτούς, ο νέος δήμαρχος θα επιλέξει εκείνους που θα τους αναθέσει θέση ευθύνης για την επόμενη χρονιά.
Πιο συγκεκριμένα, θα ορίσει 8 αντιδημάρχους με μισθό και 2 χωρίς.
Για τον πρώτο χρόνο η λογική οδηγεί στον ορισμό των πρώτων αντιδημάρχων, από τους πρώην που επανεκλέχτηκαν και έχουν και την εμπειρία οι οποίοι είναι οι ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΩΤΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ (κατά σειρά εκλογής τους).
Για τις άλλες τέσσερις θέσεις ίσως πρυτανεύσει το κριτήριο της εκλογικής τους δύναμης.
Αν αυτό συμβεί, τις υπόλοιπες 4 θέσεις αντιδημάρχου θα τις καλύψουν η ΑΓΓΕΛΑ ΤΣΩΛΑ (1η σε σταυρούς προτίμησης), η ΜΑΙΡΗ ΛΥΓΟΥΡΑ (3η), η ΧΑΡΑ ΣΦΑΛΤΟΥ (7η) και άλλη μία που θα καλυφθεί με άλλα κριτήρια.
Όπως και να χει, ΟΛΟΙ οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του νέου δημάρχου, για δυο θητείες (ετήσιες) θα αναλάβουν αξίωμα αντιδημάρχου.
Και για τον 5ο χρόνο, που θα είναι και προεκλογικός, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν σύμφωνα με τις ανάγκες του συνδυασμού για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Η θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΑ), θα καλυφθεί από τον ίδιο το δήμαρχο, ενώ για τη θέση του Προέδρου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης ακούγεται το όνομα του δημοτικού συμβούλου ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΗ.
Για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου (εκλέγεται) «προορίζεται» (και θα προταθεί) κατά τη δική μας πάντα εκτίμηση, ένας ή μία από τους ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΗΛΑ, ΜΑΙΡΗ ΛΥΓΟΥΡΑ και ΧΑΡΑ ΣΦΑΛΤΟΥ.
Ένα άλλο αξίωμα, που είναι ίσως περισσότερο σημαντικό από τα προαναφερόμενα, είναι αυτό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου.
Από ότι γνωρίζουμε ο κ. Σιαφάκας προβληματίζεται ιδιαίτερα για το πρόσωπο που θα τοποθετήσει σε αυτή τη θέση.
Εμείς έχουμε κάποιες «υποψίες», αλλά δεν μας επιτρέπετε να τις κάνουμε γνωστές. Πάντως δεν μπορεί να είναι πρόσωπο με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.
Υπάρχουν και άλλες θέσεις που προβλέπονται για το «επιτελείο» του δημάρχου, όπως αυτές των Ειδικών Συνεργατών του, κάπου 5 σε αριθμό, που θα καλυφθούν από  μη εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους ή και άλλους.
Σημασία έχει οι όποιες επιλογές του νέου δημάρχου, να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια, με γνώμονα τις ανάγκες του Δήμου μας και σε κάθε περίπτωση να μη χρησιμοποιηθούν άτομα σαν… «γλάστρες» της νέας Δημοτικής Αρχής.
Τέλος να πούμε ότι η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου του 2023.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top