Σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, η ανάδοχος του έργου της αναπαλαίωσης του παλαιού Δημαρχείου, επί της ΣΚΟΥΦΑ, θα ζητήσει παράταση της προθεσμίας περάτωσής του, για λόγους που δεν νοιαστήκαμε και να τις μάθουμε.

Ένα έργο που ο απερχόμενος δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ εγκαινίασε με πανηγυρικό τρόπο πριν από ένα μήνα και από ότι οι περισσότεροι γνωρίζαμε είναι ημιτελές.
Και τούτο γιατί αυτό το έργο, όπως και το έργο του Open Mall, έπρεπε ήδη να είχαν ολοκληρωθεί, εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Είναι δύο έργα που γίνονται στον κεντρικό ιστό της πόλης και έχουν κάνει άνω – κάτω τη ζωή μας.
Επί πολλούς μήνες βλέπανε όλοι οι αρτινοί, οι εργασίες αυτών των δύο έργων να μην προχωρούν κανονικά και σταθερά.
Τόσο η ανάδοχος τεχνική εταιρεία, όσο και ο Δήμος Αρταίων, όλο αυτό το διάστημα τηρούσαν «σιγήν ιχθύος».
Καμιά απολύτως ενημέρωση!
Και η ευθύνη δεν βαραίνει την ανάδοχο αυτών των έργων, αλλά την απερχόμενη Δημοτική μας Αρχή, η οποία, όχι μόνο δεν επέβλεπε την πορεία των εργασιών, αλλά με τη σιωπή της, τις αιτιολογούσε!
Μια Δημοτική Αρχή απούσα!
Τώρα ζητείται παράταση εργασιών.
Να δοθεί!!!
Αλλά πριν δοθεί να ζητηθούν εξηγήσεις για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και να δοθούν και ξεκάθαρες και υπεύθυνες απαντήσεις, για το πότε ΑΚΡΙΒΩΣ θα ολοκληρωθούν αυτά τα έργα.
Η φθίνουσα αγορά της Άρτας, οι κάτοικοι της πόλης της Άρτας, υποφέρουν από τα δύο αυτά έργα.
Να δοθεί παράταση, αλλά με δεσμεύσεις!
Σημειώνουμε ότι η ανάδοχος αυτών των έργων έχει «εξασφαλίσει» και άλλα δύο μεγάλα έργα στην πόλη μας, το ΞΕΝΙΑ και το «πρόσθετο» της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.
Αν και αυτά τα έργα υλοποιηθούν με τους ίδιους ρυθμούς, τότε πάει κατά διαόλου η τοπική οικονομία, αλλά και η ίδια η ζωή των κατοίκων της πόλης μας.
Η νέα Δημοτική Αρχή στην συγκεκριμένη περίπτωση οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή πορεία των εν εξελίξει έργων, αλλά και εκείνων που θα ακολουθήσουν, χωρίς αδικαιολόγητες αιτίες, χωρίς αβασάνιστες ανοχές!

Λ.Σ.

Σ.Σ: Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα ζητηθεί παράταση και για το έργο του Open Mall, που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 31-12-2023 και 4 μήνες το περασμένο καλοκαίρι είχαν σταματήσει όλες οι εργασίες του. Και θα αρχίσει η κατάθεση αγωγών αποζημίωσης από επαγγελματίες. Τότε θα έχουμε πολλά να πούμε!




 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top